Bescherming van klimaat en water
Door het biologisch verbouwen van HiPP, wordt jaarlijks 15.000ha grond en grondwater beschermd tegen meer dan 4.000 ton kunstmest en 5.000 kg pesticiden.
HiPP biologische landbouw beschermt daardoor in een jaar tegen chemische meststoffen en pesticiden:
15.000 ha = 1,6 x de oppervlakte van het eiland Sylt
122.5 miljoen m3 regenwater = 4,9 x de hoeveelheid water van Lake Titisee / Zwarte Woud
Gebruik van vernieuwbare energiebronnen
Duurzaam gebruik van hulpbronnen en de bescherming van de biodiversiteit zijn centrale taken van ons duurzaamheidsmanagement.
Een belangrijke bijdrage aan de klimaatverandering is, al lang vóór het politieke beleid, het doel van HiPP door vermindering van CO₂. Zo hebben we sinds 1995, de volledige energievoorziening van de onderneming in Pfaffenhofen volledig omgezet op hernieuwbare energiebronnen (groene energie, biomassa, zonne-energie) en produceren producten CO₂-neutraal. Ongeveer 90% van de energie die wordt gebruikt in het moederbedrijf in Pfaffenhofen is uit vernieuwbare energiebronnen.
De CO2-uitstoot van de resterende energie uit fossiele bronnen (bijvoorbeeld tijdens dienstreizen) worden vergoed op wereldwijde klimaat projecten.
Sinds 2001 wordt de gehele warmte, warm water en stoom-vraag in het HiPP bedrijf geleverd door biomassa (houtsnippers). Vanwege het voorbeeldige gebruik van hernieuwbare energiebronnen, is HiPP in 2011 bekroond met de "Duitse Solar Award".
Wij werken met "groene stroom" uit waterkrachtcentrales - zonder kernenergie. Sinds 2000, hebben we 6 zonne-energieprojecten gerealiseerd, die in het total met een collectoroppervlak 436 m² in het totaal 52.800 kWh / a van zonne-energie produceren. Alle het organische afval gaat in agrarische bio-gasinstallaties. Zo wordt er jaarlijks 2 miljoen kWh elektriciteit geproduceerd.
Water als belangrijkste bron in de 21e eeuw
We leveren ook baanbrekende impulsen die verantwoordelijk zijn voor het waterbeheer. Om deze waardevolle grondstof te beschermen, gebruikt HiPP technische innovatie om het gebruik van water in de laatste drie decennia met meer dan tweederde te verlagen.