Flesbereiding: Zo smaakt het
Baby's die geen of slechts gedeeltelijke borstvoeding krijgen, krijgen met flesvoeding alle essentiële voedingsstoffen die ze in deze belangrijke fase nodig hebben.
Een baby geheel of gedeeltelijk met een flesje voeden betekent niet dat hij minder aandacht en liefde krijgt. Integendeel: net als bij borstvoeding houdt u uw baby in uw armen en houdt u zoveel mogelijk oogcontact. Zo blijft je baby niet alleen vol, maar ook tevreden.
Optimale voorbereiding
Bij het bereiden van zuigelingenvoeding moet u altijd precies de instructies op de verpakking volgen. Het is belangrijk voor de toevoer van voedingsstoffen en de verteerbaarheid van de voeding dat de aangegeven hoeveelheden poeder en water worden aangehouden. U moet ook een paar hygiëneregels in acht nemen, omdat het immuunsysteem van je baby nog moet rijpen: Maak flessen alleen vlak voor de voeding klaar en niet van tevoren. Handen, de maatlepel en alle onderdelen van de fles moeten absoluut schoon en droog zijn. Kook het water voor het voeden altijd.
Welgemanierd plezier
Als u uw baby een flesje geeft, mag de drinktemperatuur niet hoger zijn dan 37°C (lichaamstemperatuur). Een paar druppels op de binnenkant van uw pols zijn een goede test: de melk moet niet heet, maar warm aanvoelen. De hoeveelheid die uw baby drinkt hangt af van de eetlust en het moment van de dag. Laat uw baby genoeg drinken om vol te raken. Als er na een maaltijd restjes zijn, gooi die dan weg. De voeding mag niet opnieuw gebruikt worden.
Schone spenen, gezonde kinderen
Alle onderdelen van de fles en spenen moeten na elke voeding grondig gespoeld en zorgvuldig gereinigd worden. Rubberen spenen moeten af en toe worden gekookt (niet nodig voor siliconen spenen). Gebruik altijd alleen het lepeltje dat bij elke verpakking wordt geleverd om het poeder af te meten. Dit lepeltje hoeft niet gespoeld of gesteriliseerd te worden. Veeg het maatlepeltje na gebruik alleen af met een schone keukendoek en zorg ervoor dat het buiten de verpakking schoon en droog blijft.